Inför upphandling av nytt avtal

Det 5-åriga avtalet med vår kommunikationsoperatör Netatonce går ut i juni 2019 och vi har därför redan nu börjat förbereda upphandling av nästa avtalsperiod. Valet står då mellan att behålla Netatonce eller handla upp en ny kommunikationsoperatör.

Ett byte är operatör är både tekniskt och administrativt komplicerat och omfattande. Byte till en ny operatör innebär bland annat att all teknisk utrustning i nodhus och hemmen måste bytas ut. Marknaden är också begränsad och i dagsläget dominerad av Telia.

Vi samråder nu med de andra Tanumsföreningarna som har Netatonce hur vi kan samverka i den nya upphandlingen. Som ett första led kommer vi åka till Växjö i slutet av oktober för att på plats diskutera med Netatonce. Vi kommer då fokusera på utrustning, support, pris/prestanda och garantier. Styrelsen tar gärna emot synpunkter från er medlemmar och på vad som varit bra och mindre bra med vår nuvarande operatör Netatonce.

Vi kommer också att rapportera från processen här på hemsidan och i mailutskick. Upphandlingen och beslut kommer enligt stämmobeslut att skötas och tas av styrelsen.

/Martin

Bookmark the permalink.

Comments are closed.